Hagedesigndagen

NigelDunnet2.jpeg

Hagedesigndagen avholdes i Oslo og er et årlig arrangement for alle som er interessert i hagedesign.

NigelDunnet1.jpeg
Åsmund Bergwitz 2.jpg
Blomsterhagen14 presentasjon Foto Nina ruud (1).jpg
Filip.JPG

08.30–09.00

Registrering

Kaffe, te & frukt

09.00–09.15

Velkommen

Styret i Norske Hagedesignere ønsker velkommen.

09.15–11.30

Nigel Dunnett: Naturalistic Planting Design

Nigel Dunnett er professor i Planting Design and Urban Horticulture ved University of Sheffield. Han er en av verdens ledende og mest innovative innen bruk av planter i offentlige rom med inspirasjon fra naturen. Nigel er planteviter, designer og en foregangsmann innen økologisk tilnærming til planter i hager og offentlige rom.

11.30–12.30

Lunsj

Meny: Nystekt gårdskyllingbryst, skalldyrsalat, modnet ost, røkelaks, spekeskinke. Eggerøre, chutney, salat og urter, dressing, brød og aioli.

12.30–13.30

Åsmund Bergwitz: En minimalistisk tolkning av estetikken i naturen

Åsmund Bergwitz driver Hole hagesenter og har nesten 30 års erfaring med design og anlegg av moderne nordiske, og japansk inspirerte hager. Her vil han snakke hvordan vi ved hjelp av over 1000 år gamle japanske tradisjoner og bringe dette inn i hagene.

13.45–14.45

Anja Bruland: Blomster – dyrking og bruk

Blomsterhagen på Abildsø er Anja Brulands rike. På friland dyrker hun økologiske blomster til snitt og driver åkerbutikk og blomsterbinderi. Med utsøkt sans for farger og komposisjon, og med stor kunnskap om hvordan man jobber med jorda og samplantinger vil hun dele sine erfaringer.

14.45–15.15

Pause med forfriskninger

15.15–16.15

Filip Ihrsen: Utfordringer med naturalistiske staudebed i Norge – prosess, plantevalg og skjøtsel

Filip Ihrsen er utdannet trädgårdsmästare fra Sverige og er ansatt i parkenheten ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Ved NMBU designer Filip historiske og moderne bed og deltar i utformingen av forskningsprosjekter og egne pilotprosjekter, som f.eks. kalksteppe- og grusbeplantninger.

17.00

Middag i Gjestestuene

Meny: Sashimi av laks, hjortemørbrad og svele med syltede multer og krokanis. 

Vegetar: Grillet hjertesalat, linse- og grønnsakburger og hylleblomstsorbet.

Sted: Gjestestuene, Strømsborgveien 2

0287 OSLO

Dato: 17.03.2022

Deltakere: Åpent for alle

Pris

Medlemmer: 1950

Ikke-medlemmer: 2500

Studenter: 1500

Påmelding

Medlemmer

Ikke-medlemmer

Studenter

Middag (alle)

Tidligere Hagedesigndager

Hagedesigndagen 2019

Tid: 15.03.2019

Sted: Oslo

Deltakere: Åpent for alle