Hagedesigndagen

Hagedesigndagen avholdes i Oslo og er et årlig arrangement for alle som er interessert i hagedesign.


.jpg)

Program
Last ned programmet
08.30–09.00
Registrering
Kaffe, te & frukt
09.00–09.15
Velkommen
Styret i Norske Hagedesignere ønsker velkommen.
09.15–11.30
Nigel Dunnett: Naturalistic Planting Design
Nigel Dunnett er professor i Planting Design and Urban Horticulture ved University of Sheffield. Han er en av verdens ledende og mest innovative innen bruk av planter i offentlige rom med inspirasjon fra naturen. Nigel er planteviter, designer og en foregangsmann innen økologisk tilnærming til planter i hager og offentlige rom.
11.30–12.30
Lunsj
Meny: Nystekt gårdskyllingbryst, skalldyrsalat, modnet ost, røkelaks, spekeskinke. Eggerøre, chutney, salat og urter, dressing, brød og aioli.
12.30–13.30
Åsmund Bergwitz: En minimalistisk tolkning av estetikken i naturen
Åsmund Bergwitz driver Hole hagesenter og har nesten 30 års erfaring med design og anlegg av moderne nordiske, og japansk inspirerte hager. Her vil han snakke hvordan vi ved hjelp av over 1000 år gamle japanske tradisjoner og bringe dette inn i hagene.
13.45–14.45
Anja Bruland: Blomster – dyrking og bruk
Blomsterhagen på Abildsø er Anja Brulands rike. På friland dyrker hun økologiske blomster til snitt og driver åkerbutikk og blomsterbinderi. Med utsøkt sans for farger og komposisjon, og med stor kunnskap om hvordan man jobber med jorda og samplantinger vil hun dele sine erfaringer.
14.45–15.15
Pause med forfriskninger
15.15–16.15
Filip Ihrsen: Utfordringer med naturalistiske staudebed i Norge – prosess, plantevalg og skjøtsel
Filip Ihrsen er utdannet trädgårdsmästare fra Sverige og er ansatt i parkenheten ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Ved NMBU designer Filip historiske og moderne bed og deltar i utformingen av forskningsprosjekter og egne pilotprosjekter, som f.eks. kalksteppe- og grusbeplantninger.
17.00
Middag i Gjestestuene
Meny: Sashimi av laks, hjortemørbrad og svele med syltede multer og krokanis.
Vegetar: Grillet hjertesalat, linse- og grønnsakburger og hylleblomstsorbet.
Sted: Gjestestuene, Strømsborgveien 2
0287 OSLO
Dato: 17.03.2022
Deltakere: Åpent for alle
Pris
Medlemmer: 1950
Ikke-medlemmer: 2500
Studenter: 1500
Påmelding
Tidligere Hagedesigndager
Hagedesigndagen 2019
Tid: 15.03.2019
Sted: Oslo
Deltakere: Åpent for alle