top of page

Hagedesigndagen

HD24 promo 01.jpg

Hagedesigndagen avholdes i Oslo og er et årlig arrangement for alle som er interessert i hagedesign. 

Påmeldingsfristen er passert! Vi ses på torsdag! 

Årets hagedesigndag:

Hagen og landskapet -et nordisk perspektiv

For fjerde gang ønsker vi velkommen til sosialt samvær og faglig påfyll!

I år har vi invitert den spennende danske landskapsarkitekten Kjeld Slot, den prisbelønte svenske hagedesigneren Ulrika Levin den anerkjente norske arkitekten Svein Lund og danske Poul Petersen fra Overdam planteskole!

Vi får et dypdykk i hvordan de forholder seg til landskapet de har prosjektene i, enten det er i et åpent og flatt Danmark eller blant fjell og svaberg i Norge. Og Poul Petersen kan 'alt' om prydgress, så her er det bare å glede seg til en fagdag for alle; hagedesignere, landskapsarkitekter, anleggsgartnere, gartnere og ellers alle som jobber med grøntanlegg. 

 

Arrangementet holdes i historiske omgivelser i Gjestestuene på Bygdøy. 

Her blir det som vanlig utsøkt servering fra TG selskapsmat.

Etter arrangementet kan man melde seg på til en 3 retters middag i Gjestestuene.

 

Velkommen!

Last ned programmet!

 

Foredragsholderne 2024

Sted:

Gjestestuene, Strømsborgveien 2

0287 OSLO

Dato: 14.03.2024

Påmeldingt: Stengt

Deltakere: Åpent for alle

Priser

Medlemmer: kr. 1950

Studenter: kr. 1500

Andre: kr. 2500

 

Middag

Meld i fra om det er noe kokkene skal ta hensyn til når de lager maten.

3 retters middag etter arrangementet kr 1100,- inkl drikke.

Påmelding (Stengt for 2024)

Skjermbilde 2024-01-28 kl. 09.28.27.png

Poul Petersen

Overdam Planteskole

 

Poul er født og oppvokst på Overdam Planteskole - et navn som nok er kjent for mange. Planteskolen produserer over 150 ulike gress, ikke minst Calamagrostis acutiflora 'Overdam' som er et av de mest brukte prydgressene. Med sin unike kompetanse, vil han presentere et stort utvalg prydgress og også noen stauder. Han vil legge vekt på naturalistiske be- plantninger som kan fungere godt i Norge.

Skjermbilde 2024-01-28 kl. 09.31.53.png

Kjeld Slot

Kjeld Slot Have og Landskab

Kjeld Slot er billedkunstner og landskapsarkitekt. Han ser de store linjene, men har sans for detaljer og uventede løsninger. Noen ganger er formen viktigere enn plantene, mens andre ganger spiller plantene en viktigere rolle for designet. Kjeld vil vise oss hvordan han tar hensyn til form, materialer og eksisterende bygninger når han skaper nye hageanlegg. Hvor ligger hagen, og hvordan er samspillet mellom de eksisterende bygninger og landskapet rundt?

Svein_Lund_v1.png

Svein Lund
Lundhagem


fra det prisbelønte arkitektfirmaet Lundhagem, vil gi oss innsikt i hvordan de tenker når de skal plassere en bygning i landskapet. Lundhagem tegner alt fra store offentlige bygg i bylandskap, til hytter i skjærgården. Bygningene er alltid godt, og av og til overraskende, tilpasset tomten og omgivelsene. Selv hus med stor grunnflate kan forsvinne inn i landskapet hvis de plasseres riktig. Svein har kalt sitt foredrag Hus i Landskap - 10 gode råd fra arkitekten.

bottom of page